Следвайте Гласове в  Днес Народното събрание започна с втория опит

...
Следвайте Гласове в  Днес Народното събрание започна с втория опит
Коментари Харесай

Спор между ПП и ДПС остави спортната комисия без председател

Следвайте " Гласове " в 

Днес Народното събрание стартира с втория опит да образува непрекъснатите си комисии, в които се прави главната законодателна работа. Вчера депутатите се провалиха в тази задача, откакто се оказа, че нямат единодушие за разпределението на постовете в бъдещите комисии.
Ябълката на раздора

Шефът на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров съобщи, че комисиите се редят по убеждение на " новосформираното болшинство ". " Диалогизъм има, когато партиите на новосформираното болшинство получават това, което желаят, а не, когато би трябвало да дават ", сподели Гюров. Стана ясно, че ябълката на раздора през днешния ден ще бъде председателското място на комисията за младежта и спорта, която в началото е била отредена за Политическа партия, само че по-късно е била пренасочена към Движение за права и свободи без знанието на някогашните ръководещи. " Това не е станало на председателски съвет и не е станало със единодушието на " Продължаваме промяната ". Какво стана сред закриването на съвещанието през вчерашния ден и вечерта, когато бяха заменени комисиите и кой реди комисиите в това Народно заседание ”, попита Гюров.
Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи побърза да опровергае обвиняванията. " Ние декларирахме такива комисии, които не бяха декларирани от никого, и в първичната поръчка комисията за младежта и спорта бе декларирана само от Движение за права и свободи ", сподели той. Думите му жегнаха Политическа партия и най-много някогашния министър председател Кирил Петков. " Да кажем какво се случи действително. След като спортната комисия бе отредена на " Продължаваме промяната ", някой или " кой " се обади на Движение за права и свободи и на ГЕРБ и помоли да се смени комисията на спорта. Знаете ли за какво? Защото господин Василев, някогашният министър на спорта, през вчерашния ден подаде сигнал  срещу настоящия министър Весела Лечева в КПКОНПИ ”, сподели Петков. " Умирате от боязън какво този предсдетал на спортната комисия би разкрил ”, разгласи той. " Нека целият български народ знае, че когато някой се осмели да подаде сигнал в КПКОНПИ, и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи скачат координирано ”, сподели някогашният министър председател. 
Явор Божанков от Българска социалистическа партия се хвана за тези думи и изиска да разбере от кого е пристигнало позвъняването. " Ако е пристигнало от служебния кабинет на Радев, няма да се учудя. Не може един длъжностен кабинет да се намесва в работата на едно постоянно определено национално заседание. Кой се намесва, по какъв начин и по каква причина. Всички желаят да знаят ", съобщи Божанков.

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев изиска 30-минутна отмора, което се оказа невероятно, защото правилникът на Народно събрание не разрешава да се дават почивки, в случай че не е минал един час от началото на съвещанието.
В последна сметка депутатите не избраха ръководител на спортната комисия. И двете оферти - Халил Летифов от Движение за права и свободи и Радостин Василев от Политическа партия не събраха нужния брой гласове. Така гласуването за ръководител беше отсрочено за някое от идващите съвещания.
Източник: segabg.com
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР